Flytta Göteborgs Centralstation och bygg ett partymecka!!!

image

Hur stor är Göteborgs stad egentligen? Inte alls! Man har talat om att Göteborg skall bli en miljonstad i närmare 30 år. Det enda man lyckats med är en ökning av 4000 invånare per år de senaste 20 åren. En piss i kanalen, rent av…

Nä, nu får det allt vara nog! Inse att Göteborg inte är Stockholm och aldrig kommer att bli! Och för den delen bor jag inte i Göteborg för att jag tror och hoppas att Göteborg i en framtid skall bli lika stor som Stockholm. Nä, jag är nöjd med Göteborgs storlek, det är därför jag bor här! Annars kan jag ju alltid flytta till Stockholm.

Det tar max 20 minuter att gå från Haga till Göteborgs järnvägsstation med en väska om cirka 12-17 kg. Det tar ungefär lika lång tid till korsvägen. Det tar knappt 5 minuter med taxi från centralstationen till både Haga och Korsvägen…

Inse en gång för alla att Göteborg inte är en storstad utan, endast möjligen om vi skall anstränga oss, en större mindre stad.

Jag har kontor mitt i centrala Göteborg bredvid en av Göteborgs enda trefiliga vägar, Parkgatan. Jag hade ett par hantverkare på besök klockan 12.00 häromdagen. Jag frågade dem av nyfikenhet: “Kan ni vara så vänliga och tala om för mig hur många bilar respektive människor ni ser?”. Den ena av dem gicka fram till fönstret, lutade sig fram, vred på huvudet fram och tillbaka och utropade plötsligt: “Där ser jag en!”. Samtidigt som den andra, lite stolt, påpekade att det står 5 bilar vid rödljuset vid Avenyn! Deh!!! Vid en av de mest trafikerade gatorna, tillika trefilig sådan, i Sveriges näst största stad!? Wow, snacka om trafik!

Vi konstaterade rätt omgående att det var tomt på både människor och bilar!

Tittade häromdagen åter igen på Västlänkens byggplaner. Då slår det mig! Varför inte flytta centralstationen till Lisebergsstationen och Svenska Mässan området!? Känns mycket mer naturligt och vi får en modern järnvägsstation som man kan kana rätt igenom utan jutesäckslösningar.

Då frågar ni er såklart: Men vad skall vi göra med vår fina gamla Centralstation???

Jo ser ni, med den löser vi Göteborgs nästa stora problem – tja åtminstone mitt! ,-) Buller i boendeområden – i synnerhet kring Avenyn!!!

I Göteborgs centralstations anrika lokaler skapar vi ett partydistrikt i sann New York och Köpenhamn anda! Shit pommes frites – unga människor (samt en och annan något äldre) kommer att vallfärda från hela Europa till detta partymecka! ,-)

I samma veva monterar vi ner vägtullarna. Alternativt behåller vi dem som en påminnelse om hur fel det kan bli när inkompetenta kommunalpolitiker får agera utan tjänstemannaansvar.

Därefter höjer vi bensinskatten med 5,1 procentenheter. Detta kommer att resultera i att vi når samma resultat som med vägtullarna – ökade klassskillnader och avsevärt färre bilister!

Och vips så har vi sparat minst 20 miljarder som vi (eventuellt) kan lägga på att aktivera kanalerna och bygga upp Göteborgs baksida, ni vet – den som vätter mot vattnet! För 20 miljarder kan vi rent av börja bygga en helt ny stadsdel utmed Göteborgs hamn.

Detta kommer att leda till en modern stad som kommer att behålla befintlig samt attrahera ny turism omgående (inte om 20 år). Vilket i sin tur leder till ökad handel och en mycket mer levande stad som kommer att attrahera nya spännande projekt och kapitalstarka entreprenörer.

Vi slipper en stor lerig stökig byggarbetsplats i 20 år med en ovisshet värre än Hallandsåsen!

För er som inte förstår vidden av denna byggarbetsplats – besök Berlin (bilden är därifrån)! De håller på att bygga 4 nya tunnelbanestationer i centrala Berlin. Det finns bara några skillnader; vi har inte levt med kommunism i närmare 50 år, vi har inte drygt 4 miljoner invånare, vi har inte 10-tals miljoner turister varje år, vi har inte en befintlig tunnelbana, vi har inte ruskigt förmögna privata finansiärer som pumpar in deg, etc etc etc…

Det finns gott om alternativ för Göteborgs stad, allt annat är ren lögn!!! Och tro mig, när det gäller Västlänken kryllar det av lögner eller om man så vill – alternativa sanningar!

Följ med debatten, var aktiv och kontrollera all fakta själv på berörda myndigheters hemsidor. Det är vårt ansvar gentemot våra barn som, om inget händer, kommer få städa upp den katastrof som de sittande kommunalpolitikerna är på väg att skapa.

Kom ihåg hur de masakrerade (rev) vackra stenhus omkring alla Sveriges små som stora torg, i varenda liten stad som by, under 60-talet för att bygga EPA-varuhus. Idag femtio år senare håller vi fortfarande på och reparerar dessa skador…