Göteborgs lilla egna Berlusconi fortsätter att raljera…

image

Nädu Peter, jag betvivlar att du är rätt person att representera hela svenska folket eller för den delen tala om vad det svenska folket verkligen tänker.

Jag var en av de naiva borgerliga demonstranter som gick längst fram i det första demostrationståget 4:e oktober 1983. I ett tåg där vi skanderade för bland annat avregleringar en masse.

Sedan den dagen har jag fått bevittna hur vårt välfärdssamhälle sakta men säkert har monterats ner i sann Gordon Gecko anda.

Det som skrämmer mig är att personer såsom Hjörne inte kan se vilka urusla produkter som vuxit fram i  avregleringarnas kölvatten. Innehåll, service och tillgänglighet försvann i samband med borgarnas iver att avskaffa allt som andades offentligt. Idag är det bara marginalen som styr – hur tjänar man snabbast mest pengar!!!

Jag tror, till skillnad från Hjörne, att svensken inte alls är intresserad av borgarnas ideologi – “välj själv”! Tvärtom tror jag att de flesta vill att någon eller några fattar valen för en. Man vill inte ha en miljon olika små vägskäl att ta ställning till – man vill ha en välbyggd autostrada som går från punkt A till punkt B.

Som en rätt trogen och frekvent kund till gamla apoteket kan jag informera att avregleringen fullständigt har “fuckat” upp tillgång, service och kvalitet! Detta gäller även den senaste, urbota korkade, avregleringen – bilbesiktningen. El, skola och sjukvård är andra lysande bevis på hur de svenska avregleringarna sakta men säkert kryper i amerikanernas lerspår. I borgarnas iver att bli ett litet USA har man glömt det absolut viktigaste – människan!

Nä Hjörne du har helt fel svensken stöder inte rätten att byta “leverantör” -svensken, likt alla andra människor i världen, vill ha rätt leverantör från början. En leverantör som inte väljer produkt att sälja beroende på hur mycket pengar man får i sin ficka. En leverantör som är stolt över att leverera den yppersta kvaliteten tillsammans med den bästa servicen. En seriös leverantör som inte har som grundincitament att blåsa sina kunder.

Så vänligen bespara oss dina amatörmässiga tolkningar och raljeringar Peter. Du är inte representativ för den svenska befolkningen, möjligen kan du föra talan för en liten exklusiv skara som bor i 20-miljonershus strax söder om Göteborg.