Heltäckande slöja döljer sanning

Den första bild som dyker upp när man googlar på kvinnoförtryck!

Den första bild som dyker upp när man googlar på kvinnoförtryck!

Eftersom alla muslimer inte bär heltäckande slöja är det orimligt att påstå att man är rasist om man anser att Niqab eller Burka är kvinnoförtryck.

Eftersom heltäckande slöja kraftigt inskränker och begränsar kvinnans möjligheter och rättigheter i jämförelse med män är det ju uppenbart att det rör sig om ett förtryck.

De ortodoxa är inte representativa för dess trosgrund – allt annat än!

Vi skall inte bedömma varandras religioner utifrån de ortodoxa företrädarna utan utifrån dess majoritet de som är de sanna vardagsrepresentanterna för dess religion.

De kvinnor som bär Niqab och Burka blir inte en naturlig del av samhället. De riskerar att stå utanför lämnad i mannens våld.

Dessa kvinnor får inte vara med på den obligatoriska simundervisningen. De får inte heller vara med på sex och samlevnadslektioner. Är inte det diskriminerande och kvinnoförnedrande så vet jag inte vad som är det!?

Den muslimska mannen får skilja sig – inte kvinnan!

Mannen får gifta sig med kristna och judar, men det får inte kvinnan. Kvinnan kan i vissa fall få skilja sig om mannen är impotent eller psykiskt sjuk, men då måste hon avsäga sig sina ekonomiska rättigheter inklusive sin hemgift.

Alla barn födda inom ett äktenskap betraktas som äkta och det anses vara mannens ägodelar. De är därför en del av mannens släkt, inte kvinnans.

Vid skiljsmässa går alltid vårdnaden till mannen.

Detta är ett kvinnoförtryck och en klar förnedring och diskriminering av kvinnor! Sverige är ett femenistiskt demokratiskt mångkulturellt samhälle. Förtryck lämnade vi för närmare 100 år sedan. Jag ser ingen anledning att vi skall återgå till det.