Västlänken – Göteborgs död!

Det är helt befängt, och kryddat med en stor mängd orimlig galenskap, att bygga Västlänken för dryga 35 miljarder kronor för att ett gäng pendlare skall spara några enstaka minuter.

Kommunen har uppenbara problem att hitta förskoleplatser till våra barn och äldrevården är vanvettigt undermålig, men att borra 200 meter breda gigantiska grottor i lera 20 meter under våra bostäder som står på träpålar är tydligen inga problem.

Detta mastodontbygge kommer att förvandla Göteborg till en enorm byggarbetsplats dränkt i blålera – i minst tio år. 700 lastbilar, av den största modellen, kommer att trafikera Göteborgs gator dagligen.

Vad kommer att hända med turismen? Vad kommer hända med kiosker, caféer, butiker, kvartersrestauranger, etc? Hur kommer det påverka trafik och parkeringsmöjligheter? Hur kommer det påverka hundraåriga stenhus som flyter på lera? Hur kommer lervällingen påverka vår vardag?

Detta är ett obegripligt vansinne där våra kommunalanställda medvetet och utan hänsyn har omyndigförklarat oss medborgare och tillika arbetsgivare! Hur hade Västlänken sett ut om vi återinförde tjänstemannaansvar?

Detta osannolika ingrepp i Göteborgs stad kommer att utarma de redan pressade privata näringsidkarna som håller Göteborg vid liv. Efter denna våldtäkt på Göteborg kommer vår charmiga stad aldrig mer bli sig lik.

En pendlare från Kungsbacka/Mölndal till Sahlgrenska/Chalmers kommer att vinna cirka 5 min. En pendlare från Alingsås/Lerum till Chlamers vinner 0 min. De som kommer att tjäna mest på Västlänken i tid är handelsstuderande som är bosatta i Kungsbacka – de kan spara upp till 10 minuter i restid! I vissa fall kommer restiden rent av bli längre – norrgående mot Hisingen samt södergående mot Mölndal!

Pendlarna står för knappa 3% av Storgöteborgs invånarantal. Är det verkligen rimligt att denna minoritet skall utsätta oss övriga 97% för denna vansinniga prövning bara för att de skall spara några minuter i restid?