Vem fan hinner göra något på tio minuter?

image

Vad är poängen med tio minuters parkering egentligen? Förlåt, felformulerat… poängen förstår jag, men blir tanke verkligen verklighet? Tio minuter kanske var mycket under Volvo Amazontiden när färre än var tionde person hade en bil! Idag har väl så gott som alla minst en bil. Vilken fantastisk evolution, vilken kreativ utveckling… ups förlåt, det var ju inte det jag skulle prata om, jag blev visst lite “carried away”! 😉

Vad skall man då hinna göra på tio minuter? Hämta ut ett recept? Knappast! Lämna in en tipsrad? Eller hur!? Handla ett klädesplagg? Hmmm. Handla i snabbköpet? Joråsåatt! Så vad är det våra kommunpolitiker vill uppnå med tiominutersparkering. Frustration, irritation, stress… De hävdar att dessa parkeringsplatser är till för att fler skall hinna? Hinna vaddå? Vad är poängen att många får möjlighet att parkera om man ändå inte hinner göra sina ärenden.

Varför måste det vara just 10 minuter? Varför inte 13 minuter eller 17 minuter eller varför inte 21 minuter? Jag slår ett slag för en verklig behovsanpassning. Snälla kommunpolitiker parkera er bil på en tiominutersparkering och klocka sedan hur lång tid det tar att göra de ärenden som respektive tiominutersparkering är anpassad för. Det är såklart lämpligt att inte bara göra denna behovskontroll klockan 10.00 en måndag morgon.

Eller vi kanske “helt enkelt” kan vara sådär lite modernt rationella och effektivitetssparande och införa ytterligare en “snabbkassa” för tiominutersparkerande. Självklart med en telefonservicekundtjänst i Calcutta, för de som har problem med att scanna varorna!!!